måndag 1 februari 2010

Tankar på en måndag

Det är skamligt det som händer på Haiti! Skicka hundratusentals soldater att bomba sönder någon gammal feodalstat, det är inget problem, men att få fram hjälp på en rimlig nivå till Haiti det verkar stört omöjligt. Alltid är det något nytt som är problem. Clinton säger att det står en massa förnödenheter i lager men det finns inga lastbilar att frakta ut det med. Är det nån som vet var man kan hitta 100 lastbilar undrar Bill. Han borde veta. Jag kan annars tippsa: Fort Hood, Fort Bragg, eller TrängR i Skövde är några heta tipps. Gissar att ett par telefonsamtal räcker.

Men det är kul att det har blivit ett såmt genuint intresse för muslimsk kultur i Sverige att var och varannan människa numera vet namnet på en massa spännande muslimska klädesplagg. Nu är det slut på sammanklumpandet av en massa olika plagg under benämningen slöja. Nu kan svenne banan skillnaden på Nikab, Hijab och Burka. Trist bara att det måste göras under så synnerligen tråkiga omständigheter.

Mest roligt är att det är en sån enorm uppståndelse över att Sverige vunnit VM i bandy igen. Det är ju inte direkt jätteförvånande. Fattar inte ens att man orkar genomföra ett helt VM, enklare hade väl varit om Reinfeldt och Medvedev träffats och singlat slant om saken. Var tionde år skulle man även kunna bjuda in Halonen, så skulle det spektaklet ordnas på ett billigare sätt. Fan vad du gnäller säger du. Det gör jag inte alls, jag tycker bara inte att det finns några andra riktiga bandylag än Ljusdal. Synd bara att de bara nästan kan vinna. Men då är det i varje fall spännande.

Annars har familjen knasig i helgen släpat barnvagn med bäbis och pulka med 2-åring genom ospårad terräng med skidorna på ryggen till mellersta skånes tuffaste åk för att provåka ett par lagade gamla Elan-lagg. Lite vingligt i den brötiga snön var det allt, men bindningarna höll. Och rätt kul var det. Det bestående resultatet blev dock att 2-åringen inte längre vill åka pulka, det är för småbarn tycker han och försöker tappert spänna ett par 1,75 skidor på sina små fötter. Så nu har jag lovat att det han ska få skidor, och då ska han få det också.

Inga kommentarer: