tisdag 24 november 2009

Tomtarna stressar skiten ur mig!

Ja, nu har tydligen julen kommit. I varje fall till Övre fäladsvägen. Där står neontomtarna på rad och blinkar glatt när man är på väg hem från jobbet i mörkret. Hemma hos oss står pumpamonstren kvar och ruttnar på trappen. Får god lust att stanna och sparka sönder de där små irriterande tomtarna och skrika att kan man inte få en chans att hinna kasta pumporna i komposten innan det är dags att dra fram tomtarna. Vad är det för jäkla otyg att släpa fram juldekorationerna i november va!? VA!? Tänk om jag skulle börja fira midsommar i mitten av maj. Då skulle man väl få hela knätoffsmaffian på sig. Fast egentligen bryr jag mig inte ett skvatt om när folk firar vad. Vill man käka semlor året om och kräftor till jul så får man absolut göra det, men skylta för i tusan inte med det för jag blir stressad! Nu kan man ju inte köra till jobbet utan att börja tänka på julklappar som ska köpas och som ska göras och som ska packas in och sill som också ska packas in och sovrum som måste bli klara så det kan komma gäster och den där julgransfoten som är sönder. Måste väl köpa nåt jäkla klister som inte kommer funka också kommer jag svära över det i flera timmar innan jag slänger skiten i soptunnan och åker och köper en ny julgransfot som kommer vara för liten för vår gran för julgransfötter tillverkas nuförtiden bara för singlar i Stockholm som har granar som är 30 cm höga. Så det slutar väl med att granen far ut genom fönstret och jag bestämmer att det inte blir nån jul. Vi käkar kräftor och tänder några kräftlyktor istället! Det kanske retar skiten ur tomtefolket.

3 kommentarer:

s.m.i.l.e sa...

Nu påminde du mig om jag har en rutten pumpagubbe i trädgården... Hög tid att plocka bort kanske.

Asch, jag väntar nån vecka till, så går jag ut och trycker en tomteluva över den, så blir det julpynt istället!

Unknown sa...

nej! ja menar jag alskar kraftor men... engelsmannen far inte fe fel uppfatting om svensk jul, och han kan anda inte ata kraftor utan att det blir till att kora porslins-bussen i en vecka

Äventyrsdrömmaren sa...

Jaha, då får vi skrota kräftidén. kanske lika bra det. Vi kan väl köra midsommartema istället? Nästan ingen skillnad. Sill, potatis, skåne.